Εικόνες       Τοιχογραφίες

Ευαγγέλιο έκδοσης 1852 στη Βενετία, βελούδινο.

Ευαγγέλιο έκδοσης 1893 δερματόδετο, δωρεά εκκλησίας Τρύγωνα, με την επιγραφή Λουκά Κ. Γέραλη 2/4/1895

Ευαγγέλιο έκδοσης 1899, χάρτινο

Άγιο Ποτήριο ύψους 20 εκατοστών χρυσό 14 καρατίων του 1820 ρωσικής τεχνοτροπίας

Αρτοφόριο παλαιό

Εσταυρωμένος από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Μυτιλήνης.

Επιτάφιος έργο λαϊκής τέχνης, τεχνητών της εκκλησιαστικής κεντιτικής ΚωνσταντινουπόλεωςΑντιμήνσια τρία (3) του 15ου και 18ου αιώνα Δωρεά του Ηγούμενου πατέρα Μιχαήλ

Θυμιατά δύο (2) παλαιά ασημένια. Το ένα δωρεά Αικατερίνης Παντελεημονίτου εις μνήμη Ιωάννου Κοντέλλη και το άλλο ρωσικής τεχνοτροπίας.

Σταυρός εξαπτέρυγων αργυρόδετος

Μανουάλια (2) μπρούτζινα του 1792   Στον νάρθηκα σε ειδική πρόσφατη ξύλινη προθήκη υπάρχουν τρεις λειψανοθήκες. Η μεγαλύτερη, που είναι και παλιά, περιέχει λείψανα των αγίων Χαραλάμπους και Βαρβάρας. Είναι καλυμμένη από αργυρή πλάκα με παραστάσεις και στο μέσον φέρει αργυρόδετο Σταυρό από συντέφι. Η λειψανοθήκη αυτή είναι αρκετά παλιά διότι αναφέρεται σε όλα τα πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής που είναι καταχωρημένα στο σχετικό κώδικα.
Εκτός αυτής υπάρχουν και δυο μικρότερες λειψανοθήκες που προσφέρθηκαν από τον Ηγούμενο της Μονής πατέρα Μιχαήλ. Η μία περιέχει λείψανα του Αγίου Μεθοδίου και των πέντε Παρθένων Κρήτης και η άλλη των αγίων Παχωμίου του Ρώσου, Χαραλάμπους και Θεωνά, αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης και καταγόμενου απ’ την Κουρνέλα της περιοχής Πλωμαρίου.


Αρχική Σελίδα