Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, θα εορταστεί στο μοναστήρι η Μεταμόρφωση Του Σωτήρος. Σήμερα (5/8) θα τελεστεί ο εσπερινός ενώ αύριο (6/8) θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.


Δείτε φωτογραφίες από τη συντήρηση των τοιχογραφιών της μονής, προ και μετά της συντηρήσεως.


Δείτε επιπλέον φωτογραφίες από τα εγκαίνια της Μονής.


Με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιακώβου και πλήθους κόσμου τελέστηκαν τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής Δαμανδρίου. Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό.


Με τη συμμετοχή πολλών πιστών εορτάστηκε η εορτή της Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου (εννιάμερα της Παναγίας). Μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων που υπάρχουν στη Μονή.


Στις 23 Αυγούστου 2010 εορτάζει η Ιερά Μονή την Απόδοση Κοιμήσεως της Θεοτόκου (εννιάμερα της Παναγίας).
Την παραμονή, στον εσπερινό, θα ψαλλούν τα εγκώμια της Παναγίας και θα ακολουθήσει η περιφορά του επιταφίου Της.


Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών εορτάστηκε η εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρως. Μετά την Θεία Λειτουργία την περιφορά της Ιεράς Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων που υπάρχουν στη Μονή μοιράστηκαν στους πιστούς σταφύλια τα οποία είχαν προσφέρει ενορίτες των Βασιλικών. Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό.


Στις 6 Αυγούστου η Ιερά Μονή πανηγυρίζει τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος κατά παλαιά παράδοση.
Την παραμονή στις 7 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός και ανήμερα της εορτής μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει περιφορά της Αγίας Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων.

 

Αρχική Σελίδα        Η Μονή και ο Κόσμος